Kauden 2013 2. kilpailuviikonloppu Virtasalmella.

Jalonen/Suono Xtreme-ykkösruutuun

Xtreme Race Cupin aika-ajossa varmistui, että kilpailulähtöön starttaa kärkipaikalta OJ Racing Teamin Bemari. Viime vuonna Olli Jalosen ja Olavi Suonon autokunta sijoittui loppupisteissä 20 kilpailijan joukossa kolmanneksi. Viimevuoden sarjan 2. Jesse Lintumäki oli nyt aika-ajoissa kuudes. Jalonen/Suonon jälkeen kakkoseksi nousivat Kari ja Timo Grönthal noin 0,7 sekunnin erolla. Team Ihmekaupan Jesse Oja lähtee kilpailuun kolmannesta ruudusta.

Aika-ajossa ja tuloksissa sama sijoitus

Xtreme Race Cupin aika-ajossa piikkipaikan ottanut ei luopunut sijoituksestaan varsinaisessa kilpailussakaan. OJ Racing Teamin ja Olli Jalosen ja Olavi Suonon ohjastama Bemari voitti kolmen vartin kilpailun reilulla 20 sekunnilla. Ja sitähän pidetään usein autokilpailussa jo “ikuisuutena”.

Kuuluttaja muistutti Jalosen todenneen viime vuonna, että “ensi vuonna mä voitan tän kisan”. Ja mies piti lupauksensa. Jalonen kuten Suonokin kiittivät vilpittömästi tiimin tehneen huipputyötä. Aivan helpolla autossa ei kuitenkaan päästy; lähes helteessä ajetussa kisassa auton lämmityslaite oli jäänyt täysille joten hiki virtasi! Voitto oli kuitenkin selvä, vaikka muutama ajolinja oli mennyt hieman pitkäksi.

Aviscollis RT 3:n Juha Huhtala kertoi jo ajoissa huomanneen, että jakoa ei ole kärkipaikalle. Siksi oli viisainta nostella hieman oikeaa jalkaterää. Juha koki kisan erittäin hyväksi. Ja kyllähän kakkossija sitä todistaakin! Kolmannesta ruudusta startannut Team Ihmekaupan Jesse Ojakin tunnusti, että vaihti ei riittänyt? Mikä avuksi jatkossa? No, pitää ajaa lujempaa! Auton Jesse tunnusti OK:ksi, mutta varikkokäynnissä taisi tuhrautua muutama ylimääräinen sekunti.

Jaloselle ja Suonolle tuplavoitto Motoparkista

Toinen kilpailupäivä vankisti Olli Jalosen ja Olavi Suonon autokunnan kakkos sijaa Xtreme Race Cupin alkaneen kauden sarjassa. Tämä OJ Racing Teamin edustama autokunta toisti lauantain ajon voittaen myös sunnuntaina. Eroa kertyi kakkoseen eli Marko Rantaseen lopulta kolmisen sekuntia. Rantanen sitä vastoin kävi erittäin tiukkaa kisaa hieman ennen maalia kakkospaikalta kolmanneksi pudonnutta Huhtala/Työppönen - parivaljakon ohjastamaa Bemaria. Heidän erokseen koitui lopulta vajaat kolme sekuntia.

Erittäin hikinen Suono vastasi Park Ferméssä kysymykseen ”tuleeko voitto tavaksi” että voihan sitä yrittää. – Nyt kun sai kapinan pois seljästä, sai ajella vapaasti, Suono jatkoi eräänlaisella sisäpiirikaskulla. - Mutta pitää aina ottaa huomioon että mukana on muitakin kovia.

Motoparkin FINRace ensimmäisessä osakilpailussa pisteittä jäänyt ja nyt siis toiseksi korkeimmat pisteet korjannut Rantanen tunnusti, että oli koko ajan pakko painaa tosi kovasti. Mutta taistelu oli reilua. Saattaa olla, että eilinen kolari opetti jokaiselle, että liikoja ei kannata riskeerata.

Työppönen tunnusti, ettei mahtanut Rantasen ohitukselle mitään. – Hän meni reilusti ohi, joten ei kun reilu tunnustus. Hieman harmittaa kun tuli yksi missi kakkosvaihteen kanssa. Mutta se on nyt ollutta ja mennyttä.

Teksti: Arto Ylhävaara, kuvat: Mika Mäki/Mainostoimisto Ajaton